пʼятницю, 12 травня 2023 р.

Проведення творчої зустрічі

«Використання елементів технології розвитку критичного мислення з метою формування ключових компетентностей учнів на уроках біології»

31  березня 2023   року у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet проведено творчу зустріч «Використання елементів технології розвитку критичного мислення з метою формування ключових компетентностей учнів на уроках біології» (з досвіду роботи Василащук Л.В., вчителя біології Ковалівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, переможця І(обласного) туру конкурсу «Учитель року – 2022» в номінації «Біологія»), учасниками якої були  учителі біології  закладів загальної середньої освіти області.


         
Дивовижно розмаїтий, багатовимірний і щедрий у невичерпному джерелі любові до дітей творчий талант педагога. Через його діяльність реалізується і державна політика, спрямована на зміцнення інтелектуального та духовного потенціалу нації, і формується особистість, світ якої відображається у веселках незрівнянного блиску своєї неповторності. Методист  Тернопільського обласного комунального інституту Ольга Турчин, відзначила значення конкурсів фахової майстерності в особистій траєкторії розвитку педагога. «Творчість – це не сума знань, а особлива спрямованість інтелекту, особливий зв’язок між інтелектуальним життям особистості і прояви її сил в активній діяльності». (В.О.Сухомлинський).

Школа ХХІ століття – це школа самореалізації особистості, у якій учитель повинен навчити учнів розвивати пізнавальний інтерес, здібності, об’єктивно оцінювати себе, бачити світ таким, яким його бачать інші, планувати та організовувати діяльність для досягнення визначених цілей.

Під час проведення творчої зустрічі учителі біології поділилися досвідом роботи:  Лідія Василащук (Ковалівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Монастриської міської ради) - «Використання елементів технології розвитку критичного мислення з метою формування ключових компетентностей учнів на уроках біології»; Олена Олійник (Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 Кременецької міської ради) – «Використання  інформаційно-комунікаційних технологій та інтернет-сервісів на уроках біології»; Лючія Вильотник (Кременецька гімназія № 3 Кременецької міської ради) – «Формування в учнів екологічно-цілісної орієнтації в плані взаємин людини і навколишнього природного середовища шляхом використання інтерактивних технологій на уроках біології». Учасники творчої зустрічі ознайомилися із цікавими ідеями викладання біології, якими поділилися переможець та фіналісти всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022» в номінації «Біологія».

Щиро вдячні за плідну співпрацю та творчу атмосферу відкритого конструктивного діалогу всім учасникам заходу.

  







Немає коментарів:

Дописати коментар