вівторок, 22 серпня 2023 р.

 

Про проведення Серпневої методичної студії з біології у рамках Серпневих методичних студій з теми «Актуальні питання шкільної біологічної освіти: виклики та шляхи подолання»

17 серпня 2023 року у режимі відеоконференції на платформі Google Meet проведено методичну  студію з біології на тему «Актуальні питання шкільної біологічної освіти  області: виклики та шляхи подолання»  у рамках Серпневих методичних студій «Науково-методичний супровід сталого безперервного розвитку освіти Тернопільщини: відповідаємо на потреби, долаємо виклики, формуємо потенціал». Більше 80 педагогічних працівників області взяли участь у заході.


 На особливостях  організації викладання біології,  біології та екології в закладах загальної середньої освіти  області в 2023/2024 навчальному році акцентувала увагу методист відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури ТОКІППО  Ольга Турчин. Ольга Василівна  ознайомила  учасників із питанням освітніх втрат та розривів та шляхів їх подолання.

Віктор Кавецький, завідувач  кафедрою педагогіки, психології та інклюзивної освіти Тернопільського ОКІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, звернув увагу  присутніх  саме на психологічну  самопідтримку педагога в умовах воєнного стану та надав освітянам психологічні поради зі зняття стресової напруги, яка може виникнути в процесі роботи. Це необхідно для збереження здоров’я не лише самого педагога, але й учнів.

    Людмила Кучер, методист, в. о. завідувача лабораторії  STEM-освіти ТОКІППО ознайомила учасників із шляхами впровадження елементів STEM - освіти в практику діяльності сучасного вчителя біології. Людмила Андріївна охарактеризувала основні засади та принципи STEM-освіти, ознайомила учасників із модельними програмами STEM навчання, які можуть використовуватись в закладах освіти області у базовому циклі.

            Досвідом роботи поділилися педагоги з таких питань:

«Використання акмеотехнологій на уроках біології під час дистанційного навчання» Галина Сопівник, вчитель біології Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка; «Підвищення рівня ефективності викладання біології та екології. Подолання прогалин у навчанні в умовах воєнного стану» Аліна Кондратюк, вчитель біології Кременецького академічного ліцею імені Уласа Самчука.











 

Немає коментарів:

Дописати коментар