вівторок, 22 серпня 2023 р.

Про проведення Серпневої методичної студії з основ здоров’я у рамках Серпневих методичних студій з теми

Науково-методичний супровід вивчення основ здоров’я, інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» у 6 класі – соціальна та здоров’язбережувальна освітня галузь  в умовах Нової української школи

18 серпня 2023 року у режимі відеоконференції на платформі Google Meet проведено методичну  студію з основ здоров’я  на тему «Науково-методичний супровід вивчення основ здоров’я, інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» у 6 класі – соціальна та здоров’язбережувальна освітня галузь  в умовах Нової української школи.»  у рамках Серпневих методичних студій «Науково-методичний супровід сталого безперервного розвитку освіти Тернопільщини: відповідаємо на потреби, долаємо виклики, формуємо потенціал». Більше 70 педагогічних працівників області взяли участь у заході.


         Особливості організації викладання основ здоров’я, інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» у 6 класі – соціальна та здоров’язбережувальна освітня галузь  в умовах Нової української школи  в закладах загальної середньої освіти  області в 2023/2024 навчальному році охарактеризувала методист відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури ТОКІППО  Ольга Турчин. Ольга Василівна  ознайомила  учасників із питанням освітніх втрат та розривів та шляхів їх подолання.

Віктор Кавецький, завідувач  кафедрою педагогіки, психології та інклюзивної освіти Тернопільського ОКІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, звернув увагу  присутніх  саме на психологічну  самопідтримку педагога в умовах воєнного стану та надав освітянам психологічні поради зі зняття стресової напруги, яка може виникнути в процесі роботи. Це необхідно для збереження здоров’я не лише самого педагога, але й учнів.

    Людмила Кучер, методист, в. о. завідувача лабораторії  STEM-освіти ТОКІППО ознайомила учасників із шляхами впровадження елементів STEM - освіти в практику діяльності сучасного вчителя соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі. Людмила Андріївна охарактеризувала основні засади та принципи STEM-освіти, ознайомила учасників із модельними програмами STEM навчання, які можуть використовуватись в закладах освіти області у базовому циклі.

            Василь Дяків, вчитель основ здоров’я Заліщицької державної гімназії, Заслужений вчитель України детально розкрив питання науково-методичного забезпечення вивчення інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» Нової української школи із соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі у 6 класі за використання навчально-методичних комплексів. А також порушив питання «Освітні втрати та розриви: підходи до вимірювання».

            Педагогічними лайфхаками вивчення інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» Нової української школи із соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі у  5 – 6  пілотних  класах поділилася вчитель основ здоров’я Шумського опорного закладу загальної середньої освіти Леся Лотоцька.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар